DIGI-Compact

De DIGI-Compact is onze kleine, snelle, single pass, industriële digitale printer om direct op producten te printen. De printer heeft een modulair ontwerp, wat betekent dat het printproces eenvoudig kan worden geconfigureerd om zo te voldoen aan de eisen van de klant. Deze variaties kunnen bestaan uit een voorbehandelingssysteem, verschillende printkoppen voor een geselecteerd kleurengamma en verschillende uithardingssystemen zoals UV en NIR. De afbeelding hieronder toont een overzicht van een DIGI-Compact single pass printer. Bij de DIGI-COMPACT kunnen maximaal 3 print units worden geplaatst.

De DIGI-Compact is een ‘stand-alone’ printer. Dit betekent dat producten vanaf de rechterzijde de printer binnenkomen en tijdens het bedrukken continu door de proceskamer gaan. Aan het einde van het proces keren de bedrukte producten terug naar de startpositie van de printer aan de rechterkant. De producten worden door het systeem getransporteerd op een carrier. De transportsnelheid kan worden gevarieerd voor de verschillende printstappen.

Boven op de carrier wordt een productmal gemonteerd om specifieke producten vast te houden. Deze mal is eenvoudig te vervangen om snel over te schakelen naar een ander product. In de printer wordt de carrier getransporteerd door een zeer nauwkeurig transportsysteem voor een optimale printkwaliteit en positionering van het beeld ten opzichte van het product. Het laden en lossen kan handmatig door een operator gebeuren, of volledig geautomatiseerd door een Pick & Place-eenheid of robot.

De printer bestaat uit een enkel solide gelast frame, waarop alle functionele componenten zijn gemonteerd om zo een stabiele basis te bieden voor een correcte werking van het printproces. Voor de veiligheid en controle van de printomgeving worden alle printeronderdelen afgedekt door de printerbehuizing (platen en deuren). Aan de voorzijde van de printer is het printgedeelte toegankelijk via verticale hefdeuren, voor een gemakkelijke en volledige toegang tot de componenten. Aan de onderzijde is de printer uitgerust met draaideuren voor een eenvoudige toegankelijkheid tot print gerelateerde onderdelen zoals bulktanks, lekbakken, gereedschap enz. Aan de achterzijde van de printer zijn alle onderdelen, waaronder procesapparatuur, e-panelen en een industriële PC toegankelijk via grote verticale draaideuren.

Alle onderdelen van het printproces zijn gebouwd als modulaire cassettes, zoals printkoppen, voorbehandelings- en uithardingssysteem, en zijn gemonteerd op verschillende brugelementen die automatisch in verticale richting kunnen worden versteld om verschillende producthoogten te compenseren. Deze cassettes zijn eenvoudig te wisselen bij print problemen en/of andere print configuraties.

Interesse in een DIGI-Compact?